top of page
photo-1580642985127-9cd132b05989_edited_

הטיפולים בפנימה

דיקור סיני 

הדיקור הוא טכניקת טיפול אינטגראלית של שיטות ריפוי שמקורן במזרח אסיה, בראשן הרפואה הסינית, על מכלול האסכולות המגוונות שבה.

העדות הראשונה לשימוש במחטים כאמצעי טיפולי, מקורו במחטי דיקור עשויות מעצמות של בעלי חיים בסין, או מחטי דיקור עשויות אבן שמקורן דווקא במונגוליה. העדויות הראשונות לשימוש בדיקור הן משנת 200 לפנה"ס.

העיקרון הטיפולי בדיקור  הוא גירוי נקודת דיקור באמצעות מחט דקיקה, נקודת הדיקור נבחרת באופן ספציפי  על מנת להשיג אפקט מרפא. העיקרון והטכניקה של בחירת נקודות הדיקור שונה אמנם במקצת בין מגוון אסכולות הריפוי של רפואות המזרח, אך קיים קו מנחה יסודי המשותף לכולן –

נקודות הדיקור קשורות בקשר ישיר לרשת של תעלות אנרגטיות (מרדיאנים) המכילות בתוכן אנרגיית חיים שנקראת "צ'י" בסינית, ("קי" ביפנית.) נקודות דיקור אלו קשורות בקשר ישיר לא רק לערוץ האנרגטי על גביו היא מצויה אלא גם לאיבר או לפונקציה ספציפית: לב,כבד,כליות, קיבה ועוד.

לכל נקודת דיקור יש השפעה פיסיולוגית ואנרגטית שונה, לכן בטיפול זה יבחר המטפל את הנקודות הרלוונטיות לסימפטום והמחלה הספציפית של המטופל.

חשוב לציין שמיקום  נקודת הדיקור ובחירתה  משתנה בהתאם לאסכולות השונות: דיקור סיני בו נקודות הדיקור נותרות קבועות במיקום אנטומי בגוף האדם, דיקור קוריאני (סוג'וק), בו דוקרים את כף היד בלבד ודיקור יפני בו נקודת הדיקור היא רגישה למגע, או קשורה אנטומית לאזור רגיש למגע.

למרות הפערים בהגדרות המושגים של המחלות והתסמינים שבין הרפואה הסינית למערבית הקונבנציונאלית, הוכח במחקרים רבים שגירוי נקודות דיקור משחרר אנדורפינים ולכן מקל על כאבים ומסייע לתחושת רגיעה. מחקרים נוספים אודות אפקטיביות הדיקור כשיטת ריפוי אלטרנטיבית, נעשו ונערכים גם היום על ידי הרפואה הקונבנציונלית.

istockphoto-1183586538-170667a.jpg

קינזיו טייפ

שיטת הקינזיו טייפ הומצאה בשנות ה-70 על ידי ד''ר קנזו קאסה, כירופרקט שחיפש דרכים יצירתיות לשיפור וחיזוק תהליך השיקום הטבעי של הגוף. ההדבקה הייחודית עוזרת להקלה בכאבי שרירים ודלקות, ולשיפור בזרימת הדם .ונוזלי הלימפה

שיטת הקינזיו משולבת בתוך טיפולי הדיקור במרכז פנימה.

kinesiology-taping-treatment-blue-pink-2

כוסות רוח

שיטת טיפול עתיקת יומין, מוכרת ברפואה העממית במזרח ובמערב גם יחד.
במערב, השימוש בכוסות רוח מיועד בעיקר לטיפול בכאבים כמו: גב תפוס, כתף קפואה ועוד.
לעומת זאת במזרח, השימוש בכוסות רוח הוא אינטגראלי בטיפול ברפואה סינית.
לבד מהקלה על כאב ושרירים תפוסים, מסייעות כוסות הרוח במצבי התקררות וצינון, מחלות חום שונות ואף במצביים פנימיים יותר כגון בעיות עיכול, לחץ דם גבוה ועוד.
העיקרון הטיפולי בכוסות רוח מבוסס על היכולת ליצור תנועה פיסית באזור הבעייתי. הדבר ניתן באמצעות יכולתה של הכוס לאגור חום יחד עם אפקט וואקום. החום ואפקט הוואקום גורם לשרירים מכווצים להימתח, החום מרחיב את כלי הדם ומחיש את זרימת הדם למקום עליו מונחת הכוס וכך מתחיל תהליך של הקלה

וריפוי.

ניתן לשלב את הטיפול בכוסות רוח כחלק מטיפולי הדיקור או העיסוי הרפואי.

istockphoto-1083107654-612x612.jpg

עיסוי רפואי

העיסוי הוא למעשה שיטת טיפול באמצעות מגע, חיכוך, ולחיצות באזורים שונים ונקודות שונות בגוף אשר מבוצעות בשיטות שונות ולמגוון רחב מאוד של מטרות כמו הרפיית שרירים, הפגת מתחים, שיפור זרימת הדם, טיפול בבצקות ועוד.

istockphoto-1162160047-612x612.jpg

אלקטרו אקופונקטורה

שיטה שפותחה בתחילת המאה ה-20 בסין, והיא משלבת בין דיקור סיני לגירוי חשמלי, באמצעות חיבור חשמלי בין שתי מחטים. השיטה יעילה לבעיות כאב, התכווצויות שרירים, בעיות אורטופדיות ועוד. אלקטרו אקופונטורה נועד להעצים את אפקט הטיפול, אך עם זאת, שיטה  זו לא מתאימה לכל המקרים.

close-up-patient-getting-electro-dry-nee

שיאצו

-טיפול במגע שמקורו ביפן. "שי" – אצבע, "אצו" .לחיצה
הטיפול מתבסס על עקרונות הרפואה הסינית, לפיה גופינו מרושת ב- 12 ערוצי אנרגיה (מרידיאנים).
כל ערוץ קשור לאיבר ספציפי או לתפקוד פונקציונאלי בגוף. במהלך הטיפול מאבחן המטפל היכן מצויים העודפים והחוסרים האנרגטיים ובעזרת טכניקות מגע ולחיצה יוצר אפקט מרפא.
שיאצו יעיל בטיפול בבעיות אורטופדיות וכאב, כמו גם בטיפול בבעיות פנימיות ורגשיות כמו: כאבי ראש, כאבי מחזור, לחץ נפשי ועוד. 

istockphoto-1045560320-612x612.jpg

מוקסה

טיפול במוקסיבציה, יחד עם דיקור וצמחי מרפא, מהווה חלק בלתי נפרד מטיפול ברפואה סינית ויפנית.
המילה "Mogusa" פרושה "צמח לבעירה". הצמח ממנו מופקת המוקסה הוא זן של לענה שעבר תהליך ייבוש.
מוקסה משמשת לחימום, חיזוק הגוף, להנעת אנרגיה בגוף ואפילו להרגעה. השימוש במוקסה נעשה במספר צורות, בשילוב עם מחטים או בלי:   

מוקסה סיגר: עלי לענה נדחסים לגליל של נייר אורז ויוצרים מראה של סיגר ארוך. מוקסה סיגר מיועדת לחמום אזורים ברדיוס גדול יחסית.
 מוקסה קיוטושין: גלילים קטנים יותר של מוקסה דחוסה, אותם ניתן לשים על ראש של מחט

דיקור, מיועדת עבור נקודות דיקור ספציפיות.

טיפול במוקסה מתבצע במידה הצורך בטיפולי הדיקור.

photo-1598555773577-8a7f55242b50.jpg

דיקור קרקפת YNSA

המתודה של דיקור קרקפת בשיטת YNSA, המכונה גם "נוירו-אקופונקטורה" (Neuroacupuncture), פותחה על-ידי טושיקטסו ימאמוטו - רופא יפני, בשנת 1973.

ימאמוטו גילה כי דיקור הקרקפת בנקודות ספציפיות, משפיע על אזורים עצביים מוטוריים וסנסוריים, במקומות אחרים בגוף האדם. כך לדוגמה, ניתן לטפל בבעיות כאב ביד, באמצעות דיקור הנקודה המשקפת איבר זה - בקרקפת.

במילים אחרות, איברי גופנו השונים, משתקפים בקרקפת שלנו, וניתנים לטיפול יעיל  באמצעות דיקור בנקודות הרלוונטיות לכל איבר ואיבר.


מתי משתמשים בשיטת YNSA?

  • מחלות נוירולוגיות.

  • תסמינים של הפרעות נוירולוגיות, הנובעות ממחלות שונות.

  • במצבים של הפרעות תפקודיות שונות.

  • כאב כרוני או אקוטי (כאבי גב, כאבי רגליים, כאבי ידיים, כאבי זרועות, כאבי צוואר ועוד).

  • שבץ מוחי.

  • מצבי שיתוק.

  • מחלות הגורמות כאב.

  • קשיים בתנועתיות.

  • בעיות בתחושה.

lateral view - two men.jpg

טווינא

 למעשה הפיזיותרפיה הסינית. זו שיטת טיפול מהעתיקות בעולם המשלבת בתוכה עיסוי רקמות עמוק ושטחי כאחד, תוך הנעת מפרקים ופיזיותרפיה מערבית.
הטווי-נא גורמת להנעה ושיפור זרימת הדם בגוף

מה שגורם להפגת מתחים והקלה על כאבים.

הטווינא משולבת במידת הצורך בטיפולי הדיקור.

photo-1611072244465-8370e9fffe5a_edited.
bottom of page